Kaş Kaldırma Ameliyatı

    Yaşla beraber kaşlarımız aşağıya sarkar. Kaşların sarkması üst göz kapaklarımızda da sarkma oluşturur. Bu nedenle kaşların dış kenarlarının kaldırılması hem daha genç ve güzel bir görünüm sağlar hem de üst göz kapağını kısmen düzeltir, kaz ayağı kırışıklıkları azaltır. Botox yetersiz kaldığında belirgin ve kalıcı sonuçlar için kaş kaldırma ameliyatları yapılmalıdır. Bu yöntemde saçlı deri içinden yapılan kesilerle kaşlara ulaşılarak dokular serbestleştirilir ve kaşlar dikişlerle yukarı kaldırılır. Kaş kaldırma ameliyatlarının değişik çeşitleri vardır.

    Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

    Kişinin anatomik yapısına ve ihtiyacına göre ameliyatlı ve ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri vardır. Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri:

    • Botoks ile kaş kaldırma
    • Dolgu ile kaş kaldırma
    • İp ile kaş kaldırma
    • Fokus Ultrason yöntemi
    • Altın iğne ile kaş kaldırma

    Ameliyatlı kaş kaldırma yöntemleri arasında ise göz kapağı kıvrımından, kaşın hemen üzerinden ya da saç hizasından girilerek yapılan değişik yöntemler vardır.

    Kaş kaldırma ameliyatları genellikle göz kapağı ameliyatları ile birlikte yapılır. Bunun sebebi hem göz kapaklarına hem de kaş ve alına uzun süreli gençlik sağlamasıdır.

    Kaş Kaldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kaş kaldırma ameliyatları, lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Endoskopik yöntemde genel anestezi tercih edilir. Ameliyat yöntemine göre kesiler bistüri, elektrokoter, radyofrekans cihazlarıyla yapılır. Her yöntemin kendine göre farklı bir dikiş materyali ve sabitleme yöntemi bulunur.

    Kaşın üzerinden yapılacak kaş yükseltme ameliyatında, kaşın saçlı kısmının üzerinden bir kesi yapılır ve saç köklerine zarar vermeyen bir yöntemle kesi derinleştirilir. Bu sayede hem saç kaybı engellenir hem de izin kamuflajı sağlanır. Bunda da cerrahın tecrübesi çok etkilidir. Önceden belirlenmiş olan miktarda doku çıkarılarak önce derin doku gömülü dikişle, sonrasında cilt dokusu kozmetik dikişlerle kapatılır. Kesi uçlarına iz engelleyici teknikler uygulanır. Kesi yerlerine steril bantlar yapıştırılarak işlem sonlandırılır.

    kas-kaldirma-nedir

    kas-kaldirma-ameliyati-neden-yapilir

    Kaş Kaldırma Ameliyatı Teknikleri

    Kaş yükseltme ameliyatında en sık kullanılan yöntem, göz kapağı deri fazlalığının alındığı blefaroplasti ameliyatıdır. Bu ameliyat, aynı gizli kesiden yapılan indirek yöntemdir. Yeni bir kesi yapılmadığı için iz kalma ihtimali yoktur. Göz kapağının içerisinden yukarı doğru kaşın dış kısmı serbestleştirilir ve istenilen yükseklikte, kemik üzerindeki dokuya içeriden tutturulur. Bu yöntemle sadece kaşın dış kısmı yükseltilir.

    Kaşın hemen üzerinden yapılan kesi ile kaşı kaldırma işlemi, en etkili ve uzun süreli yöntemdir. Fakat bu yöntemde iz kalma ihtimali olduğu için tecrübeli bir doktor tercih edilmelidir. Bu yöntemde istenilen yükseltme miktarı ve arzulanan kaş şekli matematiksel olarak birebir yapılır. Bu sayede kaşın sadece dış kısmı ya da tamamı yükseltilebilir.

    Kaş ve alın yükseltme, saçlı derinin önünden veya arkasından yapılan boydan boya kesilerle de iyi derecede yükseltme yapılabilir. Fakat bu yöntem, uzun iyileşme dönemi gerektirdiği ve his kaybına neden olabileceği için çok tercih edilmez.

    Kaş kaldırma işleminde, endoskopik kamera yardımı ile saçlı deri içerisinden küçük kesilerle girilerek sinirlerin korunduğu yöntemler geliştirilmiştir. Direkt kaş üzerinden kesilerle yapılan cerrahilere oranla daha etkili ve uzun ömürlüdür. İz kalma ihtimali yoktur.

    Kaş Kaldırma Ameliyatı Riskleri

    Operasyon sonrasında az da olsa risk vardır ve oluşabilecek komplikasyonlar arasında kan birikimi, his kayıpları, asimetri, bölgedeki kıllarda dökülme benzeri durumlar yaşanabilir. Ancak bu risklerin görülme sıklığı oldukça düşüktür. Alanında tecrübeli bir hekim yara izini iyi kamufle edebilir ve risklerin görülme ihtimalini minimize edebilir.

    Kaş Kaldırma Ameliyatı Kimlere Yapılır?

    Kaşlarda görülen sarkma, düşüklük sorunları kaş kaldırma ameliyatı ile giderilebilir. Bu sorunu yaşayan ve ameliyat edilmesinde herhangi bir risk görülmeyen kişilere ameliyat uygulanır. 18 yaşın altındaki kişilere, genel sağlık durumu cerrahiye uygun olmayan kişilere ve farklı sağlık sorunları olan kişilere bu ameliyatın yapılması uygun görülmeyebilir.

    kas-kaldirma-ameliyati-nedir

    kas-kaldirma-ameliyati-kimlere-yapilir

    Kaş Kaldırma Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci Nasıldır?

    Ameliyat sonrası göz kapatılmaz. Ameliyat bittikten sonra 1-2 gün gözlem altında tutulur ve buz uygulaması yapılır. Hasta aynı gün taburcu edilir. Kaş kaldırma estetiğinden sonra iyileşme dönemi hızlı ve sorunsuz geçer. Hasta kendini çok yormadan normal hayatına dönebilir. Her ameliyatta olduğu gibi kaş kaldırma ameliyatında da şişlik, morluk olma ihtimali vardır. Ameliyat sonrasında bir ağrı beklenmez. Endoskopik yöntemle yapılan ameliyattan sonra bir his kaybı olabilir. Ameliyattan sonra 5 gün boyunca ameliyatlı bölgeye su değdirmemek gerekir. Dikişler 7-10. günlerde alınır.

    Kaş Kaldırma Ameliyatı Fiyatları

    Kaş kaldırma ameliyatlarının fiyatları pek çok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yapılan ameliyatın çeşidi, kullanılan ürünler ve cihazlar, doktorun tecrübesi ve benzeri durumlar fiyatı etkilemektedir. Yüze en uygun kaş şekli belirlendikten sonra doktor uygun değerlendirmeyi yapar ve fiyat konusunda net bilgi oluşur.

    Sosyal Medyada Paylaş:

    Bunlar da İlginizi Çekebilir

    kulak-estetigi
    Kulak Estetik Ameliyatı

    Kulak estetik ameliyatı bir diğer ismi olan kepçe kulak ameliyatı ile de bilinmektedi…

    Devamını Oku
    goz-kapagi-estetigi
    Göz Kapağı Estetiği

    Yaşlandıkça cilt daha fazla incelir ve elastikiyetini kaybeder. Bu da göz kapağının g…

    Devamını Oku