Yüz bölgesinde estetik işlem yapılmadan önce ayrıntılı ve kapsamlı bir muayene gerekir.
Cilt kalitesi, yüz kasları ve yağ tabakası Kırışıklıkların sebepleri nelerdir? Yüz iskeleti nasıldır? Burun, dudak, kulaklar ve hatta dişler ne durumdadır? Hepsi değerlendirilip öncelikler saptanır. Sonra işlemlere başlanır. Eksik ve şekilsiz dişler diş hekimleri tarafından düzeltilir. Diğer işlemler estetik plastik cerrahi uzmanları tarafından ve bazen diğer branşlarca da yapılabilmektedir.
Yüzün en belirgin organı burundur. Problem olduğunda saklamak mümkün değildir. Düzeltilmesi gerekenler arasında genellikle ilk sırada yer alır. Rinoplasti ameliyatı ile düzeltilir. Yine kepçe kulak varsa düzeltilmelidir (otoplasti). Bu iki konuyu ayrıca anlattığım için diğer konulara girmek istiyorum.
Yukarıda bahsedilen sorunlara çözümler üretmek için benim de uyguladığım bazı yöntemler aşağıda sıralanmıştır. Bunların dışında da benim uygulamadığım ya da çeşitli nedenlerden dolayı tercih etmediğim pek çok yöntem vardır.
Hastanın kendi kanı koldan alınır. Özel tüp sistemleri kullanılarak santrifüj yapılır ve trombositli plazma kısmı ayrılır. Yüzün problemli bölgelerine enjekte edilir. Ciltte yenilenme yapar cildin kalitesini artırır. Genellikle bir ay ara ile üç seans yapılır.
Bu toksin İki kaş arasındaki kırışıklıkları açmak için kullanılabilir. Kaşlarımızı çatmamızı sağlayan kasların gücünü geçici olarak azaltması için enjekte edilir. Kas kasılması azalınca kırışıklıklarda azalır.
Alın çizgilerini azaltmak için V harfi şeklinde alına uygulanırsa alın orta bölgesinde kaşlarımızı kaldıramayız. Böylece yatay çizgiler kaybolur.
Kaz ayağı bölgesine yapılınca kaş uçlarını aşağı çeken güç ortadan kalkar. Alın kasları galip gelip kaş uçlarını yukarı kaldırır. Kaşların yukarı kalkması sonucunda kırışıklıklar azalır.
Botoksun daha az kullanılan farklı uygulamaları da mevcuttur.
Genellikle üç ayrı yoğunluk ve kalıcılıkta olan bir dolgudur. İnsanda zaten bulunur. Sonradan kalıcılığı artırmak için eklenen çapraz bağlar haricinde yapısı vücuttaki ile aynıdır. Bu yüzden eski dolgulara göre oldukça güvenlidir. Orta akıcılıkta olanlar dudaklara ve ince kırışıklıklara uygulanır. Burun ameliyatsız dolgu estetiğinde kullanılabilir. Avantajları kısa sürede iyi sonuç alınmasındadır. Daha akışkan olanlar cildi gençleştirmek için cildin içine enjekte edilir. En kalıcı ve en az akışkan olanlar ise kemik üzerlerine uygulanıp çene ve yanakları dolgunlaştırıp büyütmek için kullanılır.
Pdo ipler uzun yıllardır ameliyatlarda cilt altında eriyebilen dikiş gerektiğinde kullanılmaktadır. Son yıllarda ülkemizde örümcek ağı ismiyle tanıtılmıştır. Örümcekle hiçbir ilgisi olmayan sentetik ve vücudun eritebildiği güvenli olduğu denenmiş bir ipliktir. İnce iğneler yardımı ile cilt altında dolgunluğu ve genç görünüm elde etmek için kullanılır. Bu iplerin tırtıklı olanlar ise çok hafif yüz germesi yapabilmektedir.
Çene ve elmacık kemikleri doğumsal olarak küçükse dolgu, yağ enjeksiyonu veya implantla büyütülebilir. Dolgular kalıcı olmamakla birlikte daha kalıcı sonuçları test etmek için kullanılabilir. Sonuçtan memnun kalınırsa yağ dokusu grefti uygulanabilir ya da implant yerleştirilir.
Doğumsal olarak çene ve elmacık kemikleri küçükse ya da yaşlanma ile yanak, kaş arası, göz kapağı altı gibi yerlerde derin oluklar varsa yüz bölgesine mikro yağ grefti uygulanabilir. Bunun için göbekten alınan canlı yağ dokusu hücreleri işlemden geçirilip yüze enjekte edilir.
Çene ve elmacık kemiklerindeki gelişim geriliği büyük boyutlarda olduğunda sentetik doku uyumlu implantlar cerrahi olarak yerleştirilebilir.
Göz kapaklarındaki sarkmaları cerrahi olarak düzeltmek mümkündür. Üst ve alt göz kapağından cilt fazlası alınır. Alt göz kapağı düşüklüğü olmaması için askılama yöntemleri kullanılır. Genellikle lokal anestezi ya da sedasyonla yapılır.
Kulak önünden fazla derilerin çıkarılıp altındaki dokuların yana ve yukarı gerdirildiği bir yöntemdir. Genel anestezi tercih edilir.
Yaşla beraber yanakların aşağıya düştüğü durumlarda yapılır. Elmacık kemiklerin daha belirginleşmesini sağlar. Elmacık kemiklerinin küçük olduğu durumlarda tercih edilir.
Badem göz ameliyatı da denilen bu işlemle göz kenarları bir iç dikiş yardımı ile yukarı kaldırılır. Alt göz kapağı ve göz dış kenarı düşüklüğünde tercih edilir.
Ameliyatsız Yüz Estetiği hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.
İlgili link: https://www.mehmetsemihayhan.com/ameliyatsiz-yuz-estetigi