Burun Ucu Estetiği

    Burun ucu kişinin yüzüne bakıldığında en ortada olması sebebiyle en dikkat çeken noktadır. Burun ucunda var olan görünüş sorunları da bizi çoğu insanın tercih ettiği burun ucu estetiğine yönlendirmektedir. Tipplasti veya tip rinoplasti isimleri de verilen burun ucu estetiği, kişinin yüz oranına ve isteklerine uygun şekilde burun ucunu ideal şekline getirmeye yardımcı olur.

    Burun Ucu Estetiği Nedir?

    Burun ucu estetiği, ‘top burun’ olarak da ifade edilen burun ucu şekline sahip kişilere uygulanan estetik operasyonudur. Sadece burun ucunda problem olunca yapılan estetik ameliyatlardır. Burun ucu haricindeki durumlara, örneğin kemik yapısındaki bozukluğa müdahale edilmez. Burun ucundaki sorunlar genellikle;

    • Burun ucunun geniş ve kabarık görünümlü olması,
    • Düşük olması,
    • Eğik olması,
    • Burun deliği asimetrisi,
    • Burun orta duvarının dışarıdan görünmesi veya bütün bunların bileşimidir.

    burun-ucu-estetigi

    burun-estetigi-nedir

    Burun Ucu Estetiği Kimlere Yapılır?

    Burun ucu estetiği operasyonu, psikolojik açıdan sağlıklı ve fiziksel gelişimini tamamlamış her birey için uygulanır. Genellikle burun yapılarından memnun olmayan kişiler burun ucu estetiği yaptırır. Nefes alma zorluğu çeken kişilerin de tercih ettiği bir operasyondur. Nefes alma zorluğu çekenlerin genel problemi burun tıkanıklığı, yüksek sesle nefes alma ve horlama gibi sorunlardır. 18 yaş üzeri kişilere burun ucu estetiği yapılabilir.

    Burun ucu estetiği yaptırmak için sahip olmanız gereken özellikler:

    • Burnunuzda kaza sonrası hasar olması
    • Horlamak
    • Burnun şeklinden ve boyutundan memnun olmamak
    • Sağlık durumunuzun iyi olması ve ciddi bir hastalığınızın olmaması
    • Psikolojik olarak ameliyata hazır olmak

    Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

    Burun ucu estetiği, hastanın burnunun durumuna göre açık veya kapalı ameliyatla yapılır. Burun ucunun küçültüleceği bir operasyon ise açık ameliyat tercih edilebilir. Burun ucu kıkırdaktan oluşan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle iki yöntemde de kıkırdağa şekil verilerek devam edilir. Hastanın istediği görünüm ve doktorun tecrübesi ile hastanın yüz yapısına uygun şekilde bir burun şekillendirmesi yapılmış olur. Aynı zamanda burun deliklerinin de değişimiyle, hastanın daha rahat nefes alabilmesi de mümkün olabilir.

    burun-ucu-estetigi-nasil-yapilir

    burun-ucu-estetigi-oncesi-surec

    Burun Ucu Estetiği Ameliyatı

    Burun ucu estetiği açık veya kapalı ameliyat yöntemleri ile yapılabilir. Hangi yöntemin seçileceği aslında doktorun tecrübesine bağlıdır. Burun ucu estetiğinde daha açık görüş alanı ve ayrıntılı müdahale şansı olması nedeniyle açık rinoplasti tercih edilebilir. Anestezi altında burun ucu cildi açılır. Burun ucu kıkırdaklarında fazlalık varsa kıkırdak fazlası çıkarılır. Eksiklik varsa kıkırdak eklenir. Kalıcı dikişlerle burun ucuna şekil verilir.

    Kapalı ameliyat yönteminde de hiçbir kesi olmadan, burun delikleri içerisinden kıkırdak ve yumuşak doku üzerinden işlem gerçekleştirilir. Burun kemiğine dokunulmadan sadece burun ucunu oluşturan kıkırdak işleme tabi tutulur.

    Burun Ucu Estetiği Öncesi Süreç

    Burun ucu estetiği öncesi hastalara fiziki muayene yapılır. Hasta ameliyat öncesinde beklentilerini ve isteklerini doktorla paylaşır. Hastanın burnunun şekil bozukluğu tespit edildikten sonra burnun farklı açılardan fotoğrafları çekilir. Bu fotoğrafları çekmenin amacı, hastaya uygun burun ucu şeklinin bulunmasıdır. Hastanın seçtiği burun ucu şekli doğrultusunda burun ucu işlemine başlanır. Ameliyattan önce dikkat etmeniz gereken noktalar bulunur.

    • Ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaçlar ve bitki çayları tüketmeyin.
    • Düzenli kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza bildirin.
    • Sigara iyileşme sürecini geciktirir. Bu yüzden ameliyattan önce mümkün olduğunca sigarayı bırakmaya çalışın ya da bir müddet içmeyin.
    • Ameliyat, anestezi altında gerçekleşecekse ameliyattan 6 saat öncesine kadar yemek yemeyin. Lokal anestezi şeklinde olacaksa sabah az miktarda kahvaltı yapıp gelin.

     

     

    Burun Ucu Estetiği Sonrası Süreç

    Burun ucu estetiği operasyonu sonrasında hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir. Bu operasyonlarda sadece kıkırdak ve yumuşak dokuya müdahale edildiği için herhangi bir morluk ya da şişlik görülmez. İyileşme süreci kısadır. Ameliyattan sonraki ilk gün başınızı yukarıda tutar ve soğuk kompres uygularsanız iyileşme süreciniz daha da kısa sürer.

    Burun ucu estetiği operasyonu sonraki süreç için bilmeniz gerekenler:

    • Buruna takılan silikon aletler ve bantlar ameliyattan 1 hafta sonra alınır.
    • Burnun içini temizlemek için burun spreyi kullanılır.
    • Burunda hissizlik oluşabilir, bu durum 1-2 ay sürebilir.
    • 3 ay içinde iyileşme sürebilir, tam iyileşme ise 6 ay 1 yıl arası sürer.
    • Gözlük kullanmak için 1 ay beklenir, ameliyattan 3 gün sonra da lens takılır.
    • Ameliyattan 2 gün sonra burundaki bantları ıslatmamak şartıyla banyo yapılır.
    • Burun estetiği ameliyatından sonra ağrı görülmez, eğer ağrı olursa ağrı kesici alınabilir.

    Estetik sonrasında hafif ödem oluşması normaldir. Ödemi azaltmak için sırt üstü yatmalı ve başı yukarıda tutmalısınız. Burnunuza darbe almaktan kaçının. İlk 1 ay denize ya da havuza girmeyin ve güneşlenmekten kaçının.

    Ameliyatsız Burun Ucu Estetiği

    Ameliyatsız burun ucu estetiği, cerrahi olmayan işlemlerle burun ucunda değişiklik yapılmasıdır. Genellikle burun ucu estetiğinin ameliyatsız yöntemi dolgu işlemidir. Dolgu ile burun ucu kaldırılır. Burun ucu düşük olan kişiler için etkili bir yöntemdir. Hiçbir anestezi işlemi gerektirmeyen, basit bir işlemdir. Kısa süreli olan burun ucu dolgusu işlemi, 2 yıl boyunca etkisini kaybetmeyebilir. Kişinin işlem sonrası günlük yaşamına hemen dönmesi de bir avantaj olarak görülebilir. Bu görünümü ömür boyu taşıyabilmek için burun ucu estetiği ameliyatı tercih edilebilir.

    Burun Ucu Estetiği Fiyatları

    Burun ucu estetiği fiyatları için öncelikle bir uzmana muayene olunmalı ve istenilen görüntü doktora anlatılmalıdır. Doktor burun için nasıl bir ameliyat tarzı gerektiğine, hangi işlemlerin yapılacağına hastayı muayene ederek karar verir. Sonrasında gereken işlemlerin planlaması üzerinden ne kadar bir fiyat gerektiği konusunda hastaya bilgi verilebilir. Burun ucu estetiği fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için Op. Dr. Mehmet Semih Ayhan ile iletişime geçebilirsiniz.

    Burun ucu estetiği kaç saat sürer?

    Ameliyat yaklaşık 45 dakika 1 saat arası sürer.

    Burun ucu ameliyatı sonrası ne gibi sorunlar yaşanır?

    İlk bir ay kadar süre koku almada sıkıntı yaşanabilir. Burun ucu hissizliği oluşur. Zaman içinde nefes alma ve tıkanıklık gibi sorunlar yaşanabilir. İyileşme sürecinde burun bölgesinde sivilcelenme olabilir. Belli bölgede deri fazlalığı olursa doktora başvurulmalıdır.

    Burun Estetiği Sonrası Asimetri Olur Mu?

    Ameliyat sırasında şekillendirilen kıkırdak ve kemik yapıları deri ile tekrar uyum sağladığı bir iyileşme sürecine girer. Bu süreçte iyileşme olan bölgede büzüşme meydana gelir. Bu süreçte kıkırdak yapısında şekil değişmesi görülebilir. Bunun sonucunda asimetri gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

    Burun ucu ameliyatı riskli mi?

    Bu ameliyatta kemik yapısına müdahale edilmediği için ameliyat sonrasında morluk, şişlik, kanama gibi riskler görülmez.

     

    Sosyal Medyada Paylaş:

    Bunlar da İlginizi Çekebilir

    burun-estetigi-nedir
    Burun Estetiği Nedir?

    Burun estetiği, kadın ve erkeklerde estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen en …

    Devamını Oku
    septorinoplasti
    Septorinoplasti

    Burnun orta duvarında bulunan nazal septumun çeşitli nedenlere bağlı olarak eğri olma…

    Devamını Oku